Pontus Andersson - Sebastian Kristensson - Christian Ahlström - Gustav Lindquist

Philip Marklund, Viktor Jörgensen, Jens Sintéus, André Andersson och Andreas Sonesson.

Victor Larsson ut - Jens Sintéus in 72 min
Patrik Lippe ut - André Andersson in 72 min
Gustav Lindquist ut - Andreas Sonesson in 83 min

MATCHKOMMENTARER
Tredje raka segern i årets första derby och ny målorgie. Derbyt som alla sett fram emot under en lång tid saknade inledningsvis derbystämning då spelet var tamt och närkamperna som bortblåsta. Matchens första farlighet lät dröja på sig till den 26:e minuten då Pontus Andersson slog en fin hörna mot första stolpen där Nicklas Mattsson nickar och via touch på försvararen går bollen precis utanför. I den 32:a minuten får Skansen frispark i bra läge. Izzettin Adigüzel gör en mycket fin räddning på den bra slagna frisparken. I den 38:e minuten kommer Gustav Lindquist fram på vänsterkanten och slår med yttersidan ett fint inlägg mot bortre stolpen där Christian Ahlström når högst och nicken går tätt utanför. I den 44:e minuten avancerar Gustav Lindquist centralt i planen och närmar sig Skansens straffområde. Gustav skottfintar och släpper bollen på djupet till Johan Hellström som kommer 1 mot 1. Johan lyckas finta bort försvararen innan han med ett vänster markskott placerar in 0-1. Detta var Johans 1:a seriemål i år. Första halvlek var jämn och det var extra skönt att få 0-1 precis innan pausvilan. I paus går Pontus Andersson ut och ersätts av Philip Marklund. Andra halvlek hinner knappt börja innan bollen ligger i nätmaskorna på Skansens mål. I den 46:e minuten driver Gustav Lindquist upp bollen och chippar bollen över Skansenförsvaret där Oliver Oliveros sprintar fram och kommer fri och Oliver lobbar elegant retfullt enkelt över den utrusande målvakten och in i mål till 0-2. Ett mycket snyggt mål! Detta var Olivers 5:e seriemål i år. Direkt efter avspark snor ÖT Smygehuk åt sig bollen och rullar upp Skansen ordentligt. Bollen når Johan Hellström som från 16 meterslinjen släpper ut till vänster där Gustav Lindquist ensam enkelt kan placera in 0-3 i den 47:e minuten. Detta var Gustavs 2:a seriemål i år. Tre gjorda mål på 3 minuter mellan den 44:e och 47:e. Klass! I den 72:a minuten får Skansen en tveksam tilldömd straffspark. Ex-Torparen Filip Zahn stegar fram men slår inte straffen bättre än att Izzettin Adigüzel kan klistra bollen. I den 76:e minuten släpper Philip Marklund bollen perfekt till Oliver Oliveros som kommer helt fri med målvakten men Olivers avslut blir inte bättre än att det tar i burgaveln. I den 83:e minuten spelar Oliver Oliveros bollen till Johan Hellström som kommer fri men målvakten gör en fin räddning till hörna. I den 84:e minuten spelar Johan Hellström fram Oliver Oliveros som kommer fri och tar sig ner mot kortlinjen där han osjälviskt spelar snett bakåt till en framstormande Christian Ahlström som placerar in 0-4! Även detta ett mycket snyggt mål. Detta var Christians 3:e seriemål i år. ÖT Smygehuk vinner komfortabelt derbyt med 0-4. Bäst i ÖT Smygehuk var 50-matchers jubilerande Gustav Lindquist med sitt 1 mål och 2 assists. I nästa match väntar Nydala IF på hemmaplan på lördagen den 5:e maj med matchstart 14:00 på Smygehamns IP.